Your shopping cart
😊 Product added to cart successfully   Product removed to cart successfully
Your shopping cart is empty!
Continue shopping

Wat is het verschil tussen een garagekrik en een autokrik?

Wat is het verschil tussen een garagekrik en een autokrik?

Het verschil tussen een garagekrik en een autokrik zit vooral in het gebruik, ontwerp, en de capaciteit van deze gereedschappen:

  1. Garagekrik:

    • Gebruik: Een garagekrik wordt meestal gebruikt in professionele garages of door serieuze doe-het-zelvers thuis. Het is een stevig en robuust stuk gereedschap dat geschikt is voor herhaald gebruik en zware belastingen.
    • Ontwerp: Een garagekrik is vaak een hydraulische krik met wieltjes, waardoor hij gemakkelijk onder een voertuig kan worden geplaatst en verplaatst. Het heeft een lange hendel voor het optillen van zware voertuigen met minimale inspanning.
    • Capaciteit: Garagekrikken hebben meestal een hogere capaciteit en kunnen grotere voertuigen optillen, zoals SUV's, bestelwagens, en zelfs kleine vrachtwagens.
  2. Autokrik:

    • Gebruik: Een autokrik is bedoeld voor incidenteel gebruik, vaak voor het verwisselen van een band langs de weg. Het is een meer compacte en draagbare krik, ideaal om in de kofferbak van een auto mee te nemen.
    • Ontwerp: Een autokrik kan een schaar-, hydraulische of zelfs een mechanische krik zijn. Het ontwerp is simpel en lichtgewicht, zodat het gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is.
    • Capaciteit: Autokrikken hebben meestal een lagere capaciteit en zijn bedoeld voor het optillen van een hoek van de auto, bijvoorbeeld voor het verwisselen van een band. Ze zijn geschikt voor gewone personenauto's en kleinere voertuigen.

Kort samengevat is een garagekrik robuuster, geschikt voor zwaardere voertuigen en vaker gebruik, terwijl een autokrik compacter, draagbaar en ideaal is voor incidentele taken zoals het verwisselen van een band onderweg.

Sale

Unavailable

Sold Out

KOOP NU, BETAAL LATER Na 30 dagen & Rentevrij
Betrouwbare Snelle verzending Door heel Nederland, België & Duitsland